De activiteiten van Buitengewone Koeien zijn voor iedereen toegankelijk. Bij de open dagen en andere evenementen kun je gewoon langs gaan. Maar de meeste mensen wandelen of fietsen gewoon bij ons langs. Meestal hebben we wel tijd voor een praatje hoor!

Uitsnijderijen

Onder begeleiding van één van onze slagers wordt een koe ‘uitgesneden’ tot technische delen. De slager vertelt over zijn vak en over de bijzonderheden van onze koeien ten opzichte van ‘gewone’ koeien. Een aantal technische delen wordt verder bewerkt tot eindproducten.

Deelnemers aan de uitsnijderij helpen bijvoorbeeld bij het worst maken of het bereiden van traditionele producten. Per slager maken we groepen van 6 a 10 personen. Toepasselijke hapjes en drankjes en iets lekkers mee naar huis zijn inbegrepen. Elke najaar plannen we uitsnijderijen in Schijndel en Montfoort.

Open dagen

Eigenlijk is het altijd open dag voor onze koeien, klanten en geïnteresseerden. Iedereen is welkom om te komen kijken en veel van onze locaties zijn gewoon vanaf de openbare weg te bewonderen. Leg contact met onze boeren als je eens wat meer wilt zien.

Wil je ze eens de hand schudden of het hemd van het lijf vragen dan is een bezoek van een open dag de uitgelezen mogelijkheid. We houden dan ook altijd praatjes, er is wat te zien en te eten en te drinken en ook de onderlinge contacten tussen gelijkgestemden zijn erg leuk.

Buitengewoon diner

Op leuke locaties laten we koks of door ons geselecteerde culinaire vakidioten een 4 tot 6 gangendiner maken, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van onze buitengewone producten, ook die van onze partner Buitengewone Varkens. De genoemde prijs is exclusief drankjes.

De samenstelling van het diner is een verrassing en voor alle deelnemers hetzelfde. Locaties volgen.